perjantai 25. lokakuuta 2013

Mä oon periaattees merikarhu!

No terve! En oo ehtiny/jaksanu postata mitää ikuisuuksii, mulle siitä jo vähän kuittailtiinki tossa, joten ajattelin nyt tälläsen pienen postaa, ja sit viikonlopun megapartyjen jälkeen sellasen postauksen viikonlopusta/tarjottavista ja yleisestä meiningistä.

Tää aamu oli aivan huikee. Seiskalta alko koulu, ja meikä heräs kivasti siinä 12:30, ja kelasin että mites voi olla aamu ja meitsii ei väsytä. Sit vilkasin puhelinta ja kelasin et ei ehkä kannata enää lähtee kouluu. Oli ryhmänohjaajaki kovasti koittanu vissiin herätellä ja soitella. No mut ei se aina. Ei sitte millää.

Meillä on siis nyt viikonloppuna homoeroottiset Anchors clubbens 10 år födelsedagsfestit, niinku mainitsin jo tossa. Pukeutuminen ja ruoka/juoma on merihenkistä, ja me siis ollaan aivan aallokoissa. Merihädässä, periaattees.





<- Meidän habi on tossa muute. Laitan pippaloiden jälkeen viel todenmukasempaa ja parempaa kuvaa, mut uskon että meininki on vähintäänkin noin kova. Vähintäänkin!

Näihin meininkeihin liittyy sillein yks ikävä juttu. Tai no ei se oo ikävä, mut sillein jos ajattelee mun lihattoman kannalta. Se on sujunu tähän asti ihan täysin ongelmitta, en oo syöny possuu, nautaa, kanaa enkä kalaa, mut mä nyt taidan osittain paskoo tän, ja syödä kyl kalaa tuolla. Millane on merimies joka ei syö kalaa? Joku mikkihiiri. Kyl mä syön kalaa, koska se on partyjen habi, sori boys! Mut ei se haittaa, oon tosi yllättyny et tää on sillei pitänykki jopa, eikä oo tehny ees mitenkää raskasta. Yhtään. Jatkan kyl loppuun asti ilman nautaapossuukanaa.

Ja hei! Hei naaa niga, tuli täs mielee yks sellane riisisetti mikä yllätti mutki ihan tässä yks päivä, laitan sellasen kivan ohjeen siit, sen jälkee ei haluu enää ikinä syödä tavallista keitettyy riisii. IKINÄ. Olin yks päivä kaupassa sillei, HÖHÖ korianteri, lets buy this shiet and eat it! Sit ostin. Jees.

VILJAMI-KORIANTERIN RIISIPAISTOS

-2-3rkl korianteria
(ne siis oli vissiin niitä siemeniä, ruskeita pallukoita pussissa)
-5dl keitettyä riisiä
-4 kynttä valkosipulia
-rypsiöljyä oikeesti tyyliin puol desiä. enemmänki. (mä testaan tän vielä pähkinäölyllä, uskon että on paljon parempi viel!)
- Suola+mustapippuri
- 1 pien punasipuli. Tai siis vaikka puolikas iso

Joo! Eli tää on aika easy. Periaattees:

1. Pannu lämpöseks jollain kolmosella tai jotai on hyvä. Ja lisää PALJON öljyä. Siis sillein et se pohja peittyy ihan kokonaan siihen. Tää vaatii sen. Oikeesti.

2. Tässä vaiheessa kun öljy lämpenee, kantsii esikäsitellä sibulit. Kuoret pois ja pieneks palaseks. Valkosipuli kantsii raastaa.

3. Korianterit öljyyn tirisemään. Tässä vaiheessa niitä voi koittaa vähän lastalla murskaillakin. Ei oo pakko. Pyörittele joku 5min.

4. Valkosipuli + pippuri myös sekaan. Sekottele usein ihan huolella. Idea on et kaikki maut leviää siihen öjyyn. Kunnolla. Joku 5min taas. Äläkä ruskista sitä valkosipulii. Lämpöö pienemmälle jos niin meinaa käydä!

5. Punasipuli sekaan. Freesaillaan niitä sit hetki, me ei kuitenkaan haluta ruskistaa näitäkään.

6. Sit ku sipuli on vähän pehmentyny, lisää riisi sekaan. Sekota hyvin että öljy sekottuu kaikkeen. Tässä vaiheessa on ihan sun mokas jos et laittanu sitä öljyy tarpeeks, mut laita nyt lisää sitten. Paistele miedolla lämmöllä jonkun aikaa. Joku vartti ehkä. Sekottele välillä.

7. Lisää lopuks suola. Riisi vaatii aika paljon suolaa, itekseen melko miedon makunen.

8. Kippaa lautaselle. Sekaan voi laittaa vielä soijakastiketta jos tekee mieli/suola jäi vähän pienenlaiseks.

Joo eli suosittelen korvaamaan tällä setillä KAIKEN riisin mitä koko elämänne aikana tulette  syömään. Keponen suositus meikällä btw :Dd Mut ihan vaan siks, koska jatkossa sun riisin syöminen on noin 87,9% nautinnollisempaa. Helposti.

Kiitti! Meikä lähtee jatkamaan tätä päivää ja valmistautumaan merellisten meininkien alkamiseen. Palaillaan, merikarhut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti