maanantai 7. lokakuuta 2013

Tuliset hunajaporkkanat. tai sit hunajaiset chiliporkkanat. en oo ehk iha varma.

Jees, eli oli eilen puhetta et tänää laittasin sitä ohjetta tänne niistä över hyvistä porkkanoista mitä väsäsin, samaan settiin käy kyllä sekaan ihan perunat, lanttu, palsternakka jnejne. uunitettavat juurekset. Tekemises menee ehkä joku 30min, ja nää sopii hyvin ihan pääruoan lisukkeeks, tai sit sellaseks kivaks iltapalaks. Sellasta, katotaas.




Tuliset hunajaporkkanat (1:lle, tai lisukkeeks parille)

- 5 isoa porkkanaa 
- reilusti chiliöljyä 

- n. 1rkl Provance mausteseosta 
- 3-5 kynttä valkosipulia
- 2tl suolaa
- 1tl pippurisekoitusta/mustaapippuria
- reilu 1rkl juoksevaa hunajaa

Jees eli heti alkuun voin sanoo et nää ei oo tosiaankaan vaikee tehä. Ei tarvii tehä mitään muuta kun sotkee sekasin ja vahtia että ne kaverit ei ihan pala siellä uunissa. Laitetaan nyt jotain ohjettakin silti. Ja muistutan viel, et jos haluu tehä vaikka jotain kivoja perunoita/muita juureksia, niin tällä ohjeella niistäkin tulee tosihyviä. Jos lisäät enemmän juureksii, niin sit tää vaatii enemmän näitä mausteitaki, laskeskele sillei et nää mun määrät on tosiaa viidelle isolle porkkanalle!

1. Kuori/huuhtele porkkanat, tai mitä juureksia sulla nyt onkaan. Paloittele haluttuun kappalekokoon.

2. Laita juurekset kulhoon, lisää öljy,mausteet, valkosipuli, hunaja ja sekoita hyvin. (älä suolaa!)
3. kippaa juurekset pellille/vuokaan.
4. Lisää päälle vielä öljyä, niin että sitä on ihan kaikissa.
5. Suolaa. (tää vasta tässä vaiheessa siks, että jos ne kippaa sinne kulhoon kaikkien sekaan, nii voi käydä sillei et ne tarttuu vaan lähinnä niihin mihin ne tiputtaa. tässä vaihees ku ne on pellillä sen saa hyvin tasasesti kaikkiin.)
6. Paista 200 asteessa n.15min ihan siinä alimmalla tasolla (tarkista kypsyys haarukalla, juureksilla on erilaiset kypsymisajat, ja tää riippuu aika paljon siitä et millasen kappalekoon oot pätkiny.)

En nyt haluis kehua, mut nää on oikeesti aika hyviä, ei tunnu missää joku lihaton lokakuu, helppo nakki. Kaikkee hyvää teille hei<33<3

2 kommenttia:

  1. Mikset ole postannut ikuisuuksiin mitään? Vaaadin lisää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori! Tässä on ollu vähän laiskuutta/kiireitä. Viikonlopun jälkeen tulee uus postaus. Eikä mikä tahansa, se on nimittäin merimies-postaus!

      Poista